uitnodiging feest

Friday, May 12th, 2017 - uitnodiging verjaardag

uitnodiging feestEen feest gooien? Het laatste ding waar je je zorgen over hoeft te maken is een goede feestuitnodigingsetiket – maar de juiste partijuitnodigingsformulering is belangrijker dan je zou denken.

De uiterlijke verschijning en uw keuze van woorden moeten de gasten vertellen wat ze van je feest kunnen verwachten. Een stijve, gegraveerde kaart met conventionele woordwoorden geeft een heel ander soort feest dan een informele of eigenzinnige uitnodiging.

Het kiezen van een voormalige feestuitnodigings stijl voor een informele feest kan je als een pretentieuze snob lijken. U wilt niet verwarren met de verkeerde keuze van woorden voor uw feestuitnodiging: onthoud, uw feestuitnodiging stelt de toon voor uw gelegenheid! Zorg ervoor dat het de juiste is!

Uw formulier voor het uitnodigen van een partijuitnodiging dient voor de gasten duidelijk te maken op welk niveau formaliteit is: is het een formeel, semi-formeel en informeel gelegenheid? Wat kunnen je gasten verwachten bij het feest?

Moet je iets over geschenken noemen, of of kinderen bij het feest zijn toegestaan? Waarschijnlijk niet – behalve voor zeer informele gelegenheden. Wat u absoluut moet opnemen is R.S.V.P.

Hoewel het lijkt alsof er nog iets gaat, moeten alle uitnodigingsformuleringen in de derde persoon zijn. Datums en dagen, evenals jaren en uren, moet altijd uitgesproken worden. Gebruik geen afkortingen! U kunt ook uw zip-nummer overslaan – het zal op uw envelop zijn als het retouradres.

U maakt geen gebruik van leestekens aan het einde van de lijnen bij het schrijven van uw feestuitnodigingen; Komma’s kunnen echter worden gebruikt om de informatie die op dezelfde regel verschijnt te scheiden. U kapitaliseert de eerste letter van elke regel niet, tenzij het een eigen naam is.

Doe de juiste honoratie voor de gasten in, indien van toepassing. Tenzij het een zeer informeel evenement is, geef de jurkcode aan: zwarte das, cocktailjurk, thema-kleding, etc.

Gebruik niet de uitdrukking “de eer van je aanwezigheid” – dat is voorbehouden aan gebeurtenissen die alleen in huizen van aanbidding plaatsvinden! U kunt “plezier van uw bedrijf vragen” in plaats daarvan.

Geef aan of het passend is dat uw enkele gasten het bedrijf naar het feest brengen. Doe de moeite om de namen van de significante anderen van je gasten te ontdekken, zodat je ze ook op je uitnodiging kunt vermelden. Als extra gasten niet geschikt zijn, lijst alleen de naam van uw gast op een uitnodiging.

Als uw feest slechts een voorloper is voor het grotere evenement, nooi iemand niet uit die u niet aan beide evenementen zou uitnodigen! Noem bijvoorbeeld mensen die je niet zou uitnodigen voor je huwelijk aan je verloofingsfeest.

uitnodiging feest | admin | 4.5